Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

De Stormruiter

Marketingstrategie en ondersteuning bij het grootste betaalde event van 2018

Zwarte manen, stampende hoeven en meer dan 100.000 verkochte kaarten. Komt het je bekend voor? Dat kan kloppen want, het theaterspektakel De Stormruiter was een groot succes! YFK Research & Marketing heeft samen met Mediahuis Noord een marketingstrategie uitgerold om dit spektakel tot een succes te maken.

Stormruiter Paard Mediahuis Noord NDC YFK Research & Marketing

De Stormruiter

De Stormruiter is een eenmalige grote theaterproductie, onderdeel van het Bidbook van Culturele Hoofdstad en het grootste betaalde evenement van het jaar. Het verhaal van het theaterstuk, geregisseerd door Jos Thie, werd verteld door meer dan honderd Friese paarden en door topacteurs als Ellen ten Damme, Jelle de Jong en Annemaaike Bakker. De Stormruiter gaat over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en de bijzondere geschiedenis van het Friese paard.

Het vraagstuk

Marketingstrategie en -ondersteuning voor sterke positionering

Mediahuis Noord (voorheen NDC Mediagroep) had voor dit theaterspektakel de eer om verantwoordelijk te zijn voor de marketing en ticketverkoop. Het doel was om De Stormruiter te positioneren als hét hoofdprogramma van LF2018, als een van de grootste landelijke theaterproducties van 2018 in heel Nederland én natuurlijk om alle kaarten te verkopen. Het liefst wilde het Stormruiterteam ook alle succesopties (extra voorstellingen) uitverkopen. Om dit te realiseren, konden ze wel extra hulp gebruiken en daarvoor werd de marketingexpertise van YFK Research & Marketing gevraagd.

De rol van YFK Research & Marketing

Dankzij de intensieve samenwerking van Mediahuis Noord en YFK met het productieteam van De Stormruiter zijn de opgestelde doelen ruimschoots behaald. Mediahuis Noord kon haar nieuwe rol als media-marketingbedrijf hierin goed vertolken, door verder te kijken dan alleen advertenties en gedurende het gehele traject van de productie mee te denken. Hierbij werd de focus gelegd op ‘Wat is er nodig om van deze productie een succes te maken?’. Dit varieerde van het organiseren van een succesvolle perspresentatie tot subsidie aanvragen en het maken van programmaboeken.

De nieuwe rol van media-marketingbedrijf en verhalenverteller is voor Mediahuis Noord erg belangrijk. Ze ziet De Stormruiter dan ook als basis voor toekomstige grootse samenwerkingen. Omdat YFK graag werkt in een veranderende omgeving, paste deze opdracht ons als een jas.

Het resultaat

Een stormachtig succes!

Dat De Stormruiter avond na avond uitverkocht was, kwam mede door de sterke marketingstrategie van het Stormruiter-team en de strakke mediaplanning die YFK’er Jannemarij heeft uitgewerkt. Deze sloot namelijk aan bij zowel middelen, kanalen als content bij de doelgroep. De campagne richtte zich op verschillende doelgroepen: paarden-, cultuur- en theaterliefhebbers. De focus lag in eerste instantie op Noord-Nederland. Na de landelijke opening van het Culturele Hoofdstad-jaar werd de campagne naar een breder publiek uitgebreid in een landelijke campagne via radio, tv en dagbladen van De Persgroep. Slim inspelen op feestdagen, persmomenten en het creëren van schaarste, maakten dit project tot een ‘stormachtig’ succes!

"Jannemarij sloot aan vanuit YFK en bleek een fantastische aanwinst voor het team. Onder andere dankzij haar sterke marketingvaardigheden en proactieve houding, was ze een cruciale schakel in het team. Een prettige samenwerking waardoor we deze theatervoorstelling met succes hebben gerealiseerd!"


Theaterproductie De Stormruiter

Betrokken YFK'er

Ook hulp nodig bij het opzetten en uitrollen van een sterke marketingstrategie?

Stormruiter Mediahuis Noord NDC YFK Research & Marketing
Stormruiter Crew Mediahuis Noord NDC YFK Research & Marketing

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens