Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Onderwijs

Hoewel marketing en communicatie vaak niet gelijk geassocieerd wordt met de onderwijssector, levert het inschakelen van een research- en marketingbureau veel voordeel op voor een onderwijsinstelling. Het veranderende onderwijslandschap vraagt om creativiteit en flexibiliteit van onderwijsinstellingen.

Niet alleen de landelijke terugloop van studentenaantallen vereist een strategie om de juiste doelgroep aan te spreken en te laten overgaan tot actie, maar ook de opkomst van ‘een leven lang leren’ vraagt om een goede invulling van het leeraanbod. YFK Research & Marketing heeft veel ervaring met het opstellen en uitvoeren van marketing- en communicatiestrategieën in de onderwijssector. Zo kan je als onderwijsinstelling mee bewegen met de ontwikkelingen in de branche.


Ontdek de mogelijkheden
YFK Research & Marketing Alfa College Onderwijs Allround marketingondersteuning

Onderwijs cases

Van primair onderwijs en voortgezet onderwijs tot aan MBO, HBO en Universiteit: in de hele onderwijssector ondersteunt YFK in ontwikkeling en groei op het gebied van marketing en communicatie. Bekijk hieronder de cases waaraan wij gewerkt hebben.Onderzoek, strategie en marketing in het onderwijs

Ben je op de hoogte van veranderende leerbehoeften en trends in de sector? Het doen van gedegen onderzoek geeft inzicht in trends en behoeften zoals online leren en hybride onderwijsmodellen. De onderzoeksresultaten bieden de basis voor het ontwikkelen van een bijpassende strategie waarmee ingespeeld kan worden op uitdagingen en kansen. Laat YFK helpen met het doen van onderzoek, strategiebepaling en het uitvoeren van marketing.

Communicatieplan in het onderwijs

YFK heeft veel ervaring met het opstellen en implementeren van doordachte communicatiestrategieën waardoor onderwijsinstellingen effectiever kunnen communiceren met medewerkers, docenten en andere belanghebbenden. Verder is arbeidsmarktcommunicatie een belangrijk middel voor het aantrekken en behouden van gekwalificeerde docenten. Ook houd je middels goede communicatie medewerkers op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en beleidswijzigingen. YFK ondersteunt jou bij het opstellen en implementeren van een goede communicatiestrategie die bijdraagt aan een positieve werkomgeving, en de betrokkenheid, motivatie en loyaliteit richting jouw onderwijsinstelling verhoogt.

Partners in onderwijs

Met een gemiddelde klantwaardering van 8,2 hebben we bewezen een zeer gewaardeerde partner te zijn voor onze opdrachtgevers, en daar zijn we trots op! Onze werkwijze is succesvol bevonden bij meer dan 100 bedrijven, waaronder:

 


Rijksuniversiteit Groningen YFK Research & Marketing
Noorderpoort YFK Research & Marketing
SKSG logo
Firda
Noordhoff YFK Research & Marketing
Skid kinderopvang logo
Kyk logo
Alfa-college logo
Boom beroepsonderwijs logo

Andere sectoren

Met een breed scala aan ervaren, gespecialiseerde Seniors en talentvolle Young Experts bieden wij ondersteuning in veel sectoren en uiteenlopende projecten. De opgedane kennis in de ene sector, passen we weer toe in andere sectoren en projecten. Voor het verrichten van marktonderzoek, het opstellen van een bedrijfsstrategie, het bieden van marketingondersteuning op de werkvloer, of het integreren van een communicatieplan: full-service marketing consultancybureau YFK ondersteunt waar dat nodig is. Op interim- of projectbasis streven we naar duurzame groei van jouw organisatie of instelling. Naast de onderwijssector zijn wij actief in deze sectoren:

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens