Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

YFK Talent Development Program

Talent Development Program YFK Research & Marketing

Een groeispurt voor young professionals

Young professionals die met hun kersverse diploma aan het werk gaan, krijgen vaak te maken met uitdagingen waar hun studie ze niet (helemaal) op kon voorbereiden. Uitdagingen zijn altijd een goede bodem voor groei, maar om dit optimaal te benutten, zijn handvatten welkom. Daarom heeft YFK Research & Marketing het Talent Development Program (TDP) ontwikkeld. We spraken hierover met Jannemarij Noordmans, onze Talent Development Manager: “Dankzij het TDP maken onze YFK’ers in korte tijd grote stappen als professional én als mens.”

Professionele en persoonlijke ontwikkeling zitten sinds de oprichting van YFK Research & Marketing, in 2016, in het DNA. Dit heeft geleid tot een eigen Talent Development Program. “Iedereen die bij YFK komt werken krijgt met dit programma de ruimte om aan eigen ambities en groei te werken,” vertelt Jannemarij.

YFK is een marketing- en onderzoeksbureau, actief in uiteenlopende branches, dat zich richt op vraagstukken rondom onderzoek, strategie, marketing en communicatie. “Onze young professionals voeren als consultant projecten uit. Steeds bij een ander bedrijf met andere werkwijzen, een andere bedrijfscultuur en ga zo maar door. Ze lopen vrijwel allemaal wel eens tegen vragen aan zoals ‘hoe zorg ik ervoor dat wat ik te vertellen heb, goed overkomt?’ of ‘hoe houd ik professionele afstand tot de situatie?’.”

Smart-mix

Het TDP is gericht op vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Op vakinhoudelijk vlak hanteert YFK de Smart-mix werkwijze. Een young professional wordt gekoppeld aan een senior en leert on the job. In duovorm voeren ze een opdracht bij een bedrijf uit. In het ene geval is het voldoende als de senior de rol van sparringpartner vervult, bij opdrachten die bijvoorbeeld van strategische aard zijn, is de senior meer een kartrekker. Jannemarij: “Onze YFK’ers krijgen daarnaast trainingen met betrekking tot communicatie, marketing, research en data. We vinden het belangrijk dat ze de mogelijkheid krijgen om zich breed te ontwikkelen.”

Persoonlijke coaching

Persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk voor het slagen van een project als vakinhoudelijke ontwikkeling, zo is de overtuiging bij YFK. “Al onze YFK’ers krijgen daarom maandelijks een aantal uur één-op-ééncoaching om te werken aan een nóg sterkere versie van zichzelf als persoon.” Samen met hun coach stellen onze YFK’ers elk jaar hun ontwikkeldoelen vast. Daarnaast krijgen ze opdrachten en doen ze mee aan trainingen, workshops en masterclasses. “Met het TDP bewandelen onze collega’s een pad dat begint met jezelf leren kennen en dat leidt tot meer leiderschap en autonomiteit,” vat Jannemarij samen.

Leren van YFK-collega’s

De YFK’ers zitten doordeweeks verspreid bij opdrachtgevers en maken tijdelijk onderdeel uit van het team daar. Maar hun collega’s bij YFK zijn óók hun teamgenoten. Daarom vindt iedere twee weken een check-in plaats met alle YFK’ers. Tijdens zo’n ontmoeting op kantoor kunnen ze hun ervaringen delen, elkaar vragen stellen en gewoon even bijpraten. Dit wordt aangevuld met diverse gezamenlijke activiteiten, zoals YFK Yogasessies en intervisie momenten.

Jannemarij: “Waar het vooral om gaat, is de onderlinge verbinding. Het zijn allemaal gelijkgestemden die zich in soortgelijke fases bevinden en van elkaar kunnen leren. Wij vinden het belangrijk om dit te faciliteren.”

Veilig uit comfortzone

Volgens Jannemarij vinden de YFK’ers het fijn dat YFK het TDP aanbiedt. “Het TDP biedt hen een veilige basis om uit hun comfortzone te gaan. Om te leren van ongemakkelijke situaties en fouten. En daar groei je heel snel van. Daarnaast creëert het TDP een open cultuur en ruimte voor kwetsbaarheid. Onze YFK’ers kunnen zo hun uitdagingen delen en natuurlijk ook hun succesverhalen vieren.” Nóg een voordeel van het TDP: het geeft marketeers de kans om bij bedrijven functies te vervullen die anders misschien pas na jaren werken binnen hun bereik zou liggen. Juist omdat ze er nooit alleen voor staan in een opdracht en begeleiding krijgen van een senior. “Voor young professionals met ambities is dat natuurlijk perfect.”

Neem contact op!

YFK heeft altijd plek voor nieuwe collega’s. Dus wil jij ook uitdagende projecten uitvoeren bij mooie bedrijven en tegelijk volop groeien als persoon en als professional? Bekijk dan onze vacatures en neem contact op!


Terug naar nieuws

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing