Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

YFK verzorgt marketing van groot zomerevenement in Leeuwarden: Bosk

Bosk Leeuwarden YFK Research & Marketing

Na ‘de Reuzen’ en ‘De Stormruiter’ in 2018 kleurt Leeuwarden deze zomer GROEN!

Deze zomer zullen meer dan duizend bomen door de binnenstad van Leeuwarden ‘wandelen’ ­– een project van honderd dagen waarbij de straten groen zullen kleuren. Dit wandelende bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem. ‘Bosk’ zit vol voorstellingen, exposities en prachtige kunstzinnige initiatieven om het publiek anders te laten kijken naar de relatie tussen mens en natuur. De initiatiefnemers hopen met dit project meer bewustzijn te creëren rond de klimaatcrisis en de noodzaak tot vergroening van publieke ruimtes.

De marketingcoördinatie rondom het project ligt onder andere in handen van YFK Research & Marketing, in opdracht van Gemeente Leeuwarden. Daarnaast wordt de marketing gecoördineerd in samenwerking met Arcadia, Merk Fryslân, Visit Leeuwarden en andere partners ‘We zijn ontzettend trots dat wij met onze marketingexpertise aan dit groene evenement mogen bijdragen’, aldus, Heleen Ploeg. ‘De komende maanden rollen we het strategisch marketingplan uit. Zo gaan we aan de slag met strategie, contentmarketing, creatieve campagnes en de coördinatie van advertenties en publicaties. We hebben een breed en uitvoerig plan om van Bosk een groot succes te maken.’

Bomvol programma van 7 mei tot en met 14 augustus

Van een zomerschool voor Leeuwarder wijken, een Bosk-journaal voor basisscholieren en een Fluistertuin vol inspiratie, tot spetterende dansvoorstellingen en een percussieshow die je van je sokken blaast: van 7 mei tot en met 14 augustus maakt Bosk voor jong en oud plek om tijd te nemen voor gesprekken, kunst en ideeën. Na honderd dagen zal het wandelende bos het centrum verlaten en worden de bomen geplant in de omgeving van Leeuwarden.

Bosk is bedacht door Bruno Doedens en onderdeel van de culturele 100-daagse Arcadia, de eerste editie van de triënnale van Leeuwarden-Fryslân 2028.

Over Arcadia

Van 6 mei t/m 14 augustus 2022 kunnen bezoekers zich laten inspireren door een breed cultureel en artistiek programma met o.a. beeldende kunst, theater, literatuur en debat rondom het thema ‘voorouderschap’. Arcadia geeft hiermee vervolg aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Veel werk is nieuw en gratis te bezoeken, gemaakt door (internationale) kunstenaars en de Friese mienskip (gemeenschap). Arcadia zet zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen door kunnen geven aan de volgende generatie. Bosk is een productie van Arcadia en een coproductie met de Gemeente Leeuwarden.

Bosk wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, GroenLeven, Mondriaan Fonds, LOF en Achmea. Bosk wordt in beweging gezet door vele honderden deelnemers en culturele, groene en maatschappelijke partners.


Terug naar nieuws

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens