Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Agrico

Marketing, communicatie & data implementatie ondersteuning

Het uitrollen van een nieuw systeem is voor veel organisaties een uitdagend vraagstuk dat goede projectmanagement en doordachte communicatie vereist. Dit proces houdt in dat bestaande processen kritisch onder de loep worden genomen, data nauwkeurig overgedragen wordt en personeel tijdig wordt geïnformeerd. In deze case lees je hoe we Agrico hebben begeleid in de succesvolle implementatie en acceptatie van hun nieuwe datamanagementsysteem.

Agrico Aardappelveld YFK Research & Marketing

Agrico

Agrico is, met meer dan 1.500 Nederlandse telers, een coöperatief en internationaal actief aardappelbedrijf die de aardappelbranche innoveert, versterkt en verduurzaamt. Met 12 vestigingen in binnen- en buitenland, meer dan 60 internationale partnerbedrijven en export naar 80+ landen is de organisatie een krachtige wereldspeler. En koploper in het marktgericht ontwikkelen van aardappelrassen en produceren en vermarkten van hoogwaardige poot- en consumptieaardappelen.

Het vraagstuk

Implementeren en accepteren van nieuw datamanagementsysteem

De organisatie stond voor een complex vraagstuk: het succesvol implementeren en accepteren van een nieuw datamanagementsysteem. Hierbij was deskundige begeleiding en ondersteuning nodig. Daarom heeft Agrico de expertise van YFK Research & Marketing ingeschakeld. Daarnaast vroeg de organisatie om extra ondersteuning om de voortgang van het marketingteam te waarborgen.

De rol van YFK

Bij YFK Research & Marketing hebben we veel ervaring met projectmatig werken. Het is dan ook geen verassing dat een senior van YFK Research & Marketing de leidende rol op zich nam in dit project. Een rol waarbij zowel projectmanagementvaardigheden als kennis over het gebruik van data in een organisatie belangrijk waren. Het project bestond uit fasen, waarbij we ons eerst hebben gefocust op het implementeren van het datamanagementsysteem binnen Agrico en pas later zijn gestart bij haar dochterondernemingen. Daarnaast hebben we voor langere tijd interim ondersteuning geboden in het marketingteam. Hier hebben we meegewerkt aan verschillende marketing- en communicatieprojecten.

Het resultaat

Marketing, communicatie & data implementatie ondersteuning

Naast de rol van projectcoördinator en de succesvolle implementatie, hebben we de marketingafdeling ook op verschillende disciplines ondersteund. Een greep uit de werkzaamheden die door YFK’ers zijn uitgevoerd:

  • Projectmanagement diverse projecten;
  • Organiseren grote internationale events;
  • Opzetten marketingstrategie en uitrol voor de betreding van nieuwe markten (Arabië en Spanje);
  • Opzetten en uitrollen van social media strategie;
  • Contentcreatie voor medewerkers, leden, afnemers en partners;
  • Neerzetten van een juiste merkbeleving en vergoten van naamsbekendheid;
  • Ontwikkelen en vernieuwen ledenmagazine, jaarverslag en rassenboeken;
  • Ontwikkeling van marketingactiviteiten voor de wereldwijd te vermarkten aardappelrassen.

Betrokken YFK'er

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens