Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Royal Avebe

Evaluatie en verbeterplan van het innovatieproces

YFK Research & Marketing heeft het innovatieproces binnen Avebe geëvalueerd en het projectteam gefaciliteerd bij het ontwikkelen van een verbeterplan. Hoe we dat hebben gedaan? Je leest het in deze case.

Aardappelen Royal Avebe opdrachtgever YFK Research & Marketing

Royal Avebe

Royal Avebe is, met meer dan 1.300 medewerkers en ongeveer 2.200 aangesloten telers, de grootste, meest innovatieve zetmeel- en eiwitproducent ter wereld. En richt zich op het ontwikkelen van waardevolle ingrediënten voor o.a. de voedingsmiddelenindustrie.

Het vraagstuk

Optimalisatie van het innovatieproces

Vanuit de ambitie om het marktgericht werken verder te integreren in de Avebe organisatie ontstond de behoefte om het innovatieproces, van idee tot introductie in de markt, te optimaliseren: hoe kan dit sneller, efficiënter én succesvoller? Om hier antwoord op te kunnen geven schakelde Avebe onze hulp in.

 

De rol van YFK

YFK heeft bij deze opdracht een brede, veelzijdige rol vervuld. Niet alleen in het faciliteren van het projectteam, maar ook door als onafhankelijke partij in gesprek te gaan met de organisatie om het huidige proces te evalueren.

Door middel van focusgroepen en interviews creëerden seniors Miranda en Krista een omgeving waar zowel de projectteams als relevante stakeholders en commerciële teams de ruimte voelden om hun mening en relevante feedback te geven.

Met het projectteam organiseerden we focusdagen om deze input te vertalen naar een verbeterplan, deelden we best practices met elkaar en werkten toe naar een overzichtelijk advies en actieplan.

Het resultaat

Organisatie breed samenwerken met focus op de inhoud

De kwaliteit van het resultaat van dit project is vooral ontstaan door de organisatie breed te betrekken bij dit project. YFK heeft alle relevante disciplines en lagen in de organisatie betrokken en de input overzichtelijk gepresenteerd. Door alle werksessies en het proces te faciliteren via bewezen formats werd het multidisciplinaire projectteam ontzorgd en konden zij zich richten op de inhoud van het verbeterplan.

Betrokken YFK'ers

Ook een optimalisatieslag maken op de innovatie- of commerciële processen in jouw onderneming? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens