Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Machandel

Marktonderzoek en strategisch groeiplan

De expertise van YFK Research & Marketing is ingezet bij het ontwikkelen van een groeiplan voor de productcategorie ‘peulvruchten’ op de Nederlandse markt.

Machandel YFK Research Marketing groente- en peulvruchtenconserven

Machandel voorloper productie biologisch-dynamische groente- en peulvruchtenconserven

Al meer dan 30 jaar produceert Machandel biologische en biologisch-dynamische conserven. In Haulerwijk wordt een breed assortiment aan groenten en peulvruchten verwerkt. Deze worden rechtstreeks betrokken van telers met wie duurzame relaties zijn opgebouwd. De producten zijn, zowel onder merk als private label, te vinden in het Nederlandse en internationale supermarktschap.

Het vraagstuk

Eiwittransitie aanleiding voor het project

De aandacht voor en urgentie van de eiwittransitie in Nederland is actueler en groter dan ooit! Met een ambitieus, maar haalbaar doel: een verschuiving in de consumptie van dierlijke en plantaardige eiwitten naar een 50/50 verhouding in 2025.

Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren wilde Machandel de markt én kansen fact based en helder in kaart brengen: hoe ziet deze markt eruit, wat zijn behoeftes in de keten en welke kansen liggen er om de positie in de Nederlandse markt voor plantaardige eiwitten toekomstbestendig te ontwikkelen?

Rol van YFK

Kennis van Machandel en YFK maximaal benut in multidisciplinair project team

Met een intern multidisciplinair team ging YFK aan de slag om dit vraagstuk projectmatig op te pakken. Met een duidelijk projectplan (doelstelling/resultaat/taakverdeling/timing) en praktisch format om onderzoek, strategie en actieplan overzichtelijk vast te leggen ging Miranda, Senior bij YFK, met het team aan de slag. Op deze manier is er maximaal gebruik gemaakt van de kennis van het Machandel team en de Senior van YFK: een creatieve maar effectieve inzet van de ‘Smart Mix’.

Gezamenlijk werd de markt in kaart gebracht via deskresearch, sessies met klanten en winkelbezoeken. Hoe groot is het marktpotentieel voor Machandel en bij welke (potentiële) afnemers liggen de grootste kansen? Ook keken we met het projectteam en collega’s naar de positie van Machandel, hoe sluiten o.a. propositie en portfolio aan op de wensen van de markt? Waar ligt het onderscheidend vermogen en hoe kan Machandel haar positie toekomstbestendig ontwikkelen?

Van de kansen is bepaald welke het meest haalbaar zijn om uit te voeren, op basis van beschikbare resources en op de korte en/of lange termijn. Deze zijn verder uitgewerkt in een actieplan en intern gepresenteerd.

Resultaat

Met meer dan een plan klaar voor de volgende stap

Door deze aanpak zijn niet alleen kennis, inhoud van de strategie en draagvlak goed geborgd in de organisatie, maar staat er ook een team dat klaar is voor de volgende fase van dit project: het voorbereiden en implementeren van de strategie!

Betrokken YFK'er

Ook ondersteuning nodig bij het ontwikkelen van een groeistrategie?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens