Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Royal Avebe

Ondersteuning interne- en externe communicatie

Als vooraanstaande wereldspeler in de aardappelzetmeel- en eiwitindustrie, is er bij Royal Avebe nooit gebrek aan interessante vraagstukken en projecten. YFK Research & Marketing ondersteunt Avebe als sinds 2022 op het gebied van interne- en externe communicatie en vervult verschillende rollen binnen de communicatieafdeling.

Royal Avebe Aardappelveld YFK Research & Marketing

Royal Avebe

Bij Royal Avebe halen ze eruit wat erin zit. Namelijk zetmeel en eiwitten uit aardappels. Als coöperatie met meer dan 2200 leden, 1300 medewerkers en wereldwijde aanwezigheid is de aardappel zetmeelfabrikant niet meer weg te denken uit de food sector. Met haar gespecialiseerde expertise, focus op duurzaamheid en de continue investering in innovaties en technologieën maakt Avebe één van de belangrijkste spelers in de wereld van aardappelzetmeel en eiwitten.

Vraagstuk

Langlopende ondersteuning op communicatieafdeling

De vraag was duidelijk en YFK Research & Marketing stond klaar: we hebben ondersteuning nodig op de communicatieafdeling, gevestigd in Veendam en Groningen. Aan projecten en uitdagingen op het gebied van interne- en externe communicatie geen gebrek. Sinds maart 2022 hebben verschillende YKF’ers de verschillende vraagstukken van Avebe opgepakt.

De rol van YFK

Van communicatieadviseur, projectleider of het ontwikkelen van diverse salestools ter ondersteuning van de marketingafdeling. YFK heeft de afgelopen jaren al diverse rollen bij de internationale coöperatie mogen vervullen.

Resultaat

Bijdrage aan het versterken en versnellen van duurzame groei

Zo heeft Ina gewerkt aan verschillende sales tools om klanten wereldwijd te informeren over het aanbod van Avebe. Denk hierbij aan whitepapers, pitch presentaties, trend presentaties, commerciële folders en product overzichten. Ze heeft de afdeling geadviseerd en ondersteund bij het professioneler maken van de tools, en was verantwoordelijk voor het aanpassen van de bestaande tools en de ontwikkeling van nieuwe sjablonen.

YFK’ers Femke, Marc en Eline hebben in deze langlopende samenwerking verschillende interne- en externe communicatiewerkzaamheden opgepakt. Zoals de coördinatie van twee Avebe magazines die in drie talen werd uitgebracht, het implementeren van een contentkalender, creatie van content voor interne en externe kanalen, organisatie van diverse event en de communicatie rondom verschillende projecten. YFK’er Eline heeft daarnaast interne- en externe campagnes gecoördineerd.

Daarnaast heeft Marc het projectleiderschap opgepakt rondom de lancering en implementatie van een nieuw intranet. Hij nam de leiding bij de implementatie en werkte samen met de communicatie- en ICT experts. Binnen zijn rol vielen werkzaamheden als het verplaatsen van content en het testen van de nieuwe functies. Daarnaast creëerde hij instructievideo’s voor de medewerkers.

Betrokken YFK'ers

Behoefte aan tijdelijke ondersteuning en marketingcommunicatie advies? We staan klaar om je vertellen over de diverse mogelijkheden.

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens