Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Antonius

Strategische en operationele ondersteuning arbeidsmarkt-communicatiestrategie

Antonius zet zich met 3.000 medewerkers in voor de best mogelijke zorg. Naast dat zij vanaf januari 2022 verder zijn gegaan onder de naam Antonius, hebben ook zij te maken met de uitdagende zoektocht naar nieuwe medewerkers. YFK Research & Marketing is ingeschakeld om de nieuwe arbeidsmarktstrategie verder op te zetten, te laden én te concretiseren.

Antonius YFK Research & Marketing zorgsecto

Antonius

Antonius bestaat uit een ziekenhuis en ruim 30 thuiszorgteams. De zorgorganisatie biedt op veel verschillende gebieden zorg, waaronder ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis via Thuishotel. De medewerkers zorgen ervoor dat alle inwoners van de regio Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder en Urk gebruik kunnen maken van zorg.

Het vraagstuk

Advies over aanpak van arbeidsmarktcommunicatie en realisatie van meerdere campagnes

De zorgorganisatie staat voor een uitdaging in hun arbeidscommunicatie. Daarom is de expertise van YFK Research & Marketing ingeschakeld om de arbeidsmarktcommunicatiestrategie verder te ontwikkelen. We zijn daarnaast aan de slag gegaan met ondersteuning bij de concrete implementatie van de strategie, met een specifieke focus op online kanalen. Hierbij werkten we nauw samen met de afdelingen HR en Communicatie & Marketing.

De rol van YFK

Namens YFK Research & Marketing zijn Arjanne, Jacomijn, en Ina aangehaakt om dit project tot een succes te maken. Voor de start van het project hebben we een plan van aanpak opgesteld, inclusief roadmap die de activiteiten tijdens de projectperiode omschrijft. Via verschillende werksessies zijn medewerkers betrokken en op de hoogte gebracht van het proces.

Daarnaast zijn er verschillende analyses uitgevoerd, waaronder een evaluatie van bestaande employer branding campagnes. Hierdoor hebben we een krachtige arbeidsmarktcommunicatiestrategie ontwikkeld. Dit is vertaald naar verschillende campagnes, een contentkalender, vacatureformats, optimalisatie van het onboardingsprogramma en de ontwikkeling van de nieuwe “werken en leren” pagina.

Resultaat

Een sterke arbeidsmarktcampagne en interim ondersteuning

Dankzij de samenwerking tussen young professional, medior en senior hebben we in korte tijd een campagnestrategie opgezet en uitgerold. Na de afronding van de arbeidsmarktcampagne heeft Jacomijn de marketing- en communicatieafdeling van Antonius nog 8 maanden ondersteund. Nieuwsgierig naar onze concrete resultaten? Hier is een beknopt overzicht:

  • Plan van aanpak inclusief een roadmap
  • Organiseren van verschillende werksessies
  • Ontwikkelen van arbeidsmarktcommunicatiestrategie
  • Ontwikkelen en uitvoer van verschillende campagnes
  • Creëren contentkalender en vacatureformats
  • Het optimaliseren van het onboardingsprogramma

"Wij zijn heel tevreden over onze samenwerking met YFK. Jacomijn heeft hands-on alle voorkomende werkzaamheden samen met het team opgepakt. We vinden de korte lijnen met Eva heel fijn en hebben met elkaar een heel mooi resultaat bereikt!”

Petra Huiskamp
Secretaris Raad van Bestuur Antonius

Betrokken YFK'ers

Kunnen wij jou ook ondersteunen bij het ontwikkelen van een sterke arbeidsmarktcommunicatiecampagne?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens