Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Preventieplan voor Zorg en Welzijn

Een data-gedreven aanpak voor het terugdringen van verloop en verzuim van medewerkers in zorg en welzijn

Om in de toekomst met voldoende mensen goede zorg en begeleiding te bieden, moeten we samen de zorg anders organiseren. Dit kan alleen als mensen plezier hebben in hun werk. Daarom is het Preventieplan voor medewerkers in zorg en welzijn ontstaan. Met de data-gedreven aanpak weten werkgevers wat er écht speelt en werkt bij hun medewerkers. En hoe zij met plezier en trots hun werk blijven doen.

PGGM Case

De opdrachtgevers

Het Preventieplan voor medewerkers in zorg en welzijn is een initiatief van Stichting IZZ, FWG Progressional People en PGGM. Deze partijen hebben in de afgelopen jaren al veel data-gedreven onderzoek gedaan naar instroom, doorstroom, verzuim en uitval binnen de sector zorg en welzijn. Door de bundeling van de krachten van deze partijen ontstaan oplossingsrichtingen voor dit complexe vraagstuk. Het Preventieplan wordt gesubsidieerd door VWS MEVA.

De ambitie van het preventieplan

Het streven is om met het Preventieplan voor medewerkers in zorg en welzijn een kwart minder verzuim en ongewenst verloop te realiseren in 2027. In totaal gaan 18 zorg- en welzijnsorganisaties uit diverse branches, binnen drie regio’s hun verzuim en verloop met het Preventieplan aanpakken. De inzichten die zij opdoen, worden in de regio en sector gedeeld. Zodat ook andere zorg- en welzijnsorganisaties en de hele zorgketen het verzuim en verloop kunnen terugdringen, professionals kunnen behouden en zo bijdragen aan een gezonde sector.

De rol van YFK

Bij dit landelijke en grote project is YFK gevraagd om te ondersteunen bij het projectmanagement. Marije heeft de rol van Project Management Ondersteuner (PMO’er) vervult. Een brede en uitdagende rol waarin Marije de verbindende factor is tussen de verschillende teams binnen het Preventieplan.

Daarnaast zijn er bij het project ook vele interne en externe stakeholders betrokken. Van de stuurgroep en de raad van bestuur tot de verzorgenden van de deelnemende organisaties. Deze stakeholders vragen allemaal hun eigen benadering via het juiste middel op het juiste moment.

Het resultaat

  • Creatie van de website
  • Ontwikkeling en uitrol van de communicatiestrategie
  • Formats voor de luistersessies
  • Rapportages voor de deelnemende organisaties
  • Tussen- en eindrapportage voor VWS

Betrokken YFK'ers

Behoefte aan ondersteuning bij projectmanagement? We vertellen je graag over de diverse mogelijkheden.

case-preventieplan-zorg-welzijn
EEN DATA-GEDREVEN AANPAK VOOR HET TERUGDRINGEN VAN VERLOOP EN VERZUIM VAN MEDEWERKERS IN ZORG EN WELZIJN

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens