Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Integraal Zorgakkoord Drenthe

Ontwikkeling van regioplan, strategische positionering en communicatie

Sinds september 2023 is YFK vanuit het Integraal Zorg Akkoord (IZA) actief betrokken bij de ontwikkeling van het regioplan Drenthe, de externe communicatie en de strategische positionering van Gezonde Marke. Verschillende talentvolle YFK’ers dragen op diverse manieren bij aan deze beweging van zorg naar gezondheid in Drenthe. Dit varieert van schrijven en werksessies tot evenementenmanagement, merkontwikkeling en contentcreatie. It’s all in the mix!

IZA Drenthe

Samenwerken aan een vitaal Drenthe

Dubbele vergrijzing, stijgende kosten én een krappe arbeidsmarkt: de zorg in Nederland staat enorm onder druk. Gezonde Marke is een krachtige beweging voor iedereen in Drenthe. Beleidsmakers, professionals en inwoners slaan daarom de handen ineen om gezamenlijk te werken aan een vitaal Drenthe.

Het doel van het regioplan? Samen de grote uitdagingen in de zorg in Drenthe aanpakken. Gezonde Marke streeft ernaar dat de inwoners van Drenthe ook in de toekomst kunnen profiteren van goede, betaalbare en toegankelijke zorg. Bijzonder is dat diverse organisaties elkaar voor het eerst hebben gevonden en samen optrekken rondom dit brede maatschappelijke vraagstuk.

Het vraagstuk

Van regioplan tot merkidentiteit

Van het opstellen van een regioplan tot het definiëren van een sterke merkidentiteit: onze opdrachtgever zocht niet alleen advies, maar ook concrete ondersteuning op diverse terreinen. Zo werd YFK gevraagd om informatie met betrekking tot het regioplan te structureren en coördineren. Om een duurzame en doeltreffende samenwerking voor de toekomst te waarborgen, hebben we eveneens een strategisch communicatieplan en een krachtige merkidentiteit ontwikkeld, de regionale zichtbaarheid versterkt en een sterk partnernetwerk opgebouwd. Daarnaast werden er evenementen en werksessies georganiseerd om de verschillende doelgroepen te betrekken bij de plannen en om het draagvlak te versterken.

Rol van YFK

Als strategische partner draagt YFK Research & Marketing bij aan diverse aspecten van het IZA in Drenthe. Zo droegen we bij aan de (door)ontwikkeling van het regioplan: van input verzamelen in werksessies tot copywriting en vormgeving. Daarnaast ontwikkelde YFK de positionering en in samenwerking met een creatief bureau de nieuwe merkidentiteit: Gezonde Marke. We richtten diverse communicatiekanalen in en organiseerden evenementen voor professionals en inwoners. Ook in 2024 blijft YFK samen met alle partners betrokken bij het uitrollen van de transformatieve werkagenda.

Resultaat

Samen met alle betrokken partijen hebben we in een hele korte tijd enorm veel mogen opzetten en ontwikkelen. Een greep uit de resultaten:

  • Regioplan Drenthe
  • Strategisch communicatieplan
  • Positionering en visuele identiteit van Gezonde Marke
  • De website Gezonde Marke
  • Digitale nieuwsbrief
  • LinkedIn inrichting en contentcreatie
  • Evenementen

Wij willen Els Reeuwijk hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking!

Betrokken YFK'ers

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You've got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens