Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Friesland Convention Partners

Friesland positioneren als zakelijke congreslocatie

Friesland Convention partners, opgericht in 2017, ambieerde een sterkere positionering als de ideale zakelijke bestemming voor congressen en symposia. Om dit doel te bereiken zocht de stichting ondersteuning en benaderde YFK Research & Marketing om hun unieke merk online sterk neer te zetten. Hieronder lees je hoe wij deze Friese stichting hebben geholpen om succesvol naar buiten te treden.

Congreslocatie Friesland Convention Partners YFK Research & Marketing

Friesland Convention Partners

Friesland Convention Partners is hét loket voor alles rondom congressen in het noorden. Zij zetten Friesland op de kaart als zakelijke congresbestemming met bijzondere Friese locaties. Zo kan je vergaderen in boerderijen, varen op de Friese meren en zelfs een uitstapje maken naar de Waddeneilanden. De stichting ondersteunt verschillende Friese gemeentes, de Provincie Fryslân, maar ook ondernemingen zoals Post-Plaza en Dairy Campus.

Het vraagstuk

Friesland positioneren als zakelijke congreslocatie

Friesland Convention Partners beschikte al over een uniek aanbod, maar had nog behoefte aan expertise op het gebied van marketing om dit aanbod naar de doelgroep te communiceren. En dat is waar YFK Research & Marketing werd aangehaakt. Dankzij ons gespecialiseerde team speelden we snel in op de vraag en boden we een passende oplossing.

 

De rol van YFK

YFK’er Femke is met het vraagstuk aan de slag gegaan. Een doelgroeponderzoek en analyse naar de huidige communicatie vormden de basis voor een gedetailleerd en praktisch marketingplan, inclusief bijbehorende middelen. Zo zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd voor een verbeterde website (SEO, content, afbeeldingen etc.). Daarnaast hebben we ook verschillende tools opgeleverd voor de evenementen en beurzen van Friesland Convention Partners.

Resultaat

Een vaste marketingbasis in de organisatie

Dankzij deze doelgerichte strategie heeft Friesland Convention Partners in mum van tijd een transformatie doorgemaakt van een stichting zonder marketingafdeling naar een plek waar de waarde van marketing erkend wordt. Een tastbaar resultaat is een nieuwe sprekende website waar de unieke congresplaatsen en trouwe partners een plek op het podium hebben kregen.

“Wij waren op zoek naar een snelle schakel met ervaring in online marketing en overheidscommunicatie. Via goede referenties kwamen wij al snel uit bij YFK: een kwalitatief en flexibel bureau met veel kennis in huis. Wij vonden bij YFK de juiste persoon op het juiste moment. Voor ons genoeg reden om de opdracht te verlengen!”

Herma van Keulen
Algemeen Directeur Friesland Convention Partners

Betrokken YFK'er

Wil je ook een sterk online merk neerzetten voor jouw organisatie?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens