Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Gemeente Leeuwarden

Het (her)positioneren van de Leeuwarder binnenstad

In Leeuwarden krijgen ondernemers volop de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen! De Gemeente Leeuwarden wil de stad op de kaart zetten als dé plek voor ondernemers om zich te vestigen. Om deze boodschap richting (jonge) ondernemers te communiceren, ontwikkelden we een communicatiecampagne.

YFK Research Marketing Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden

Het team Economische Zaken van de Gemeente Leeuwarden is altijd op zoek naar nieuwe kansen in de markt voor ondernemers. Hun streven is om ondernemers in staat te stellen om op een toekomstbestendige en rendabele manier te kunnen ondernemen. Dit realiseren ze onder andere door gerichte campagnes om nieuwe ondernemers aan te trekken.

Het vraagstuk

Ontwikkeling van communicatieplan voor aantrekken van nieuwe ondernemers

Op het gebied van ondernemerschap kent de gemeente Leeuwarden uitdagingen. Mede door de economische gevolgen van de coronapandemie is leegstand in de binnenstad een speerpunt geworden binnen de Gemeente Leeuwarden. Met een omvangrijke en impactvolle communicatiecampagne, wil de gemeente nieuwe ondernemers aantrekken.

De rol van YFK

Aan YFK Research & Marketing is gevraagd om de huidige en kansrijke doelgroepen in kaart te brengen en vervolgens voor deze doelgroepen een communicatiecampagne op te zetten. Daarnaast is de strategie vertaald naar een praktische aanpak en werkten we ook mee aan de uitvoering hiervan. YFK’ers Gerda en Ina werkten samen aan deze opdracht. Een mooi voorbeeld van onze Smart-mix, waarin Seniors en Young Professionals samenwerken aan een opdracht.

Ina: “Van de Gemeente Leeuwarden hebben we een prachtige kans gekregen om verschillende communicatie- en campagne-uitingen te ontwikkelen. Hiermee hebben we Leeuwarden op de kaart gezet als aantrekkelijke vestigingslocatie, zowel in de regio als landelijk. We zijn blij met het vertrouwen dat we kregen van de gemeente en kijken uit naar het voortzetten van deze productieve en prettige samenwerking!”

Resultaat

Een uitgerolde communicatiecampagne

Bij het opzetten van een doelgroeponderzoek en het creëren van een effectieve campagne kwamen diverse werkzaamheden aan bod. De samenwerking tussen onze ervaren Senior en energieke Young Professional pasten hier goed bij. Het heeft ervoor gezorgd dat we met een frisse blik een strategie hebben ontwikkeld en deze direct in de praktijk konden brengen. Concreet hebben we ons ingezet voor:

  • Ontwikkeling acquisitieplan om kansrijke doelgroepen in kaart te brengen en hen aan te trekken;
  • Het opstellen van een communicatieplan, inclusief contentstrategie en campagneplan;
  • Ontwikkeling van een LinkedIn-campagne, inclusief adviesplan, contentplan en contentstrategie;
  • Het organiseren en uitvoeren van ludieke acties voor horecaondernemers;
  • Het coördineren en ontwikkelen van drukwerk en give-away’s;
  • Ontwikkelen van de online merkbelevingscampagne Leeuw worden (in samenwerking met Junction en Ondernemend Leeuwarden).

Betrokken YFK'ers

Op zoek naar professionals voor het opzetten van een communicatiecampagne?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens