Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Alfa-college

Allround marketingondersteuning

Een blijvende uitdaging voor onderwijsinstellingen is de toestroom van nieuwe studenten, zo ook voor het Alfa-college. Daarnaast neemt de vraag naar om- en bijscholing van volwassen toe, en is toenemende aandacht nodig voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO), een traject gericht op volwassenonderwijs. Uitdagingen waar (online) marketing en communicatie een grote rol in vervullen. YFK Research & Marketing is gevraagd om allround te ondersteunen bij de werkzaamheden die hierop gericht zijn.

YFK Research & Marketing Alfa College Onderwijs Allround marketingondersteuning

Alfa-college

Het Alfa-college is een regionaal opleidingscentrum (ROC) in Noord- en Oost Nederland. Vanuit de 11 vestigingen in Assen, Groningen, Hardenberg en Hoogeveen leiden zij studenten op voor de samenleving van vandaag én van de toekomst. Het Alfa-college biedt vooral reguliere mbo-opleidingen aan, maar ook volwassenen kunnen voor omscholing, bijscholing en cursussen bij het Alfa-college in toenemende mate terecht.

Het vraagstuk

De doelgroep enthousiasmeren voor (deeltijd) mbo-opleidingen

Steeds minder jongeren kiezen voor een mbo-opleiding. Een zorgelijke ontwikkeling, want het opleiden van studenten tot goede vakmensen is erg belangrijk. Ook voor het Alfa-college is dit een belangrijk vraagstuk. En daarom is YFK Research & Marketing ingeschakeld om te ondersteunen met het vraagstuk: maken we jonge mensen, maar óók volwassenen enthousiast tot het kiezen van een (deeltijd)mbo-opleiding? Een opgave die de nodige aandacht vraagt.

 

De rol van YFK

Voor een periode van zes maanden heeft Jannemarij als (digital) marketing consultant zowel deze doorlopende online marketing activiteiten en losstaande projecten opgepakt. Zij nam in deze projecten de rol als projectleider aan of schoof vanuit haar marketingdiscipline aan bij de projectgroepen.

Resultaat

Aansturing en begeleiding van diverse projecten

Naast de doorlopende marketing werkzaamheden zoals het managen en monitoren van social media en online campagnes, heeft Jannemarij vanuit haar rol als projectleider verschillende projecten van A tot Z aangestuurd en begeleid.

  • Het in kaart brengen van de customer journey van scholieren en de optimalisaties op de scholieren website doorvoeren;
  • de marketing- en communicatieactiviteiten rondom de nieuwe scholieren app opzetten met als doel dat de studenten de app gingen gebruiken.
  • Ontwikkeling van business plan voor het project ‘procesoptimalisatie LLO’. Het business plan bevatte naast de formuleerde aanleiding en doelstellingen, een duidelijk overzicht van de benodigde mensen en middelen. En een financiële onderbouwing van het geheel. Dit heeft ervoor gezorgd dat met de juiste uitgangspunten een marktconsultatie gedaan kon worden om vervolgens het meeste passende CRM systeem te kiezen.

"We zijn ontzettend tevreden met de inzet van YFK. Ze zijn deskundig en breed inzetbaar, hierdoor is er in korte tijd veel en goed werk verzet. Aanrader!"

Marjolein Visser
Marketingmanager

Betrokken YFK'er

Ook op zoek naar een (tijdelijke) marketingprofessional die snel kan schakelen en allround inzetbaar is?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens