Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

ROC Friese Poort

Marketing- en communicatieondersteuning

Een leven lang ontwikkelen. Dat is het motto van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (nu Firda), een onderwijsinstituut dat zich onder andere focust op het om- en bijscholen van volwassenen. Lees in deze case hoe onze Young Professional Femke Wildschut de marketing- en communicatieafdeling heeft ondersteunt met diverse werkzaamheden zoals het schrijven van teksten, social media en het onderhouden van de website. 

Firda YFK Research & Marketing

Firda

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (nu Firda) is de grootste mbo-opleider van Noord-Nederland. ROC Friese Poort voor Volwassenen is de sales en marketingorganisatie die zich volledig focust op het volwassenenonderwijs, waaronder scholing van particulieren en werknemers van organisaties.

Het vraagstuk

Ondersteuning op de marketing- en communicatieafdeling

In verband met zwangerschapsverlof klopte ROC Friese Poort voor Volwassenen aan bij YFK Research & Marketing. Ze waren op zoek naar marketing- en communicatieondersteuning, op het gebied van contentcreatie, social media en het beheer van de website. Daarnaast zocht Firda hulp bij de organisatie van diverse projecten en evenementen.

De rol van YFK

De Smart-Mix van YFK Research & Marketing past goed bij deze opdracht. Dit betekent dat een Young Professional in combinatie met een Senior marketing- en communicatieprofessional aan de slag gaan met een vraagstuk. Het voordeel hiervan is dat een Young Professional met een vernieuwde blik naar een vraagstuk kijkt, maar met de kennis en ervaring van een Senior op de achtergrond.

Deze werkwijze is ook toegepast bij ROC Friese Poort. Femke ging aan de slag en had een Senior die op de achtergrond meekeek en adviseerde over haar werkzaamheden.

Resultaat

Concrete bijdrage op de afdeling en optimalisatie van processen

YFK Research & Marketing heeft ROC Friese Poort voor Volwassenen een halfjaar ondersteunt met marketing en communicatie-activiteiten. Door onze effectieve aanpak, is er in korte tijd veel opgeleverd. Zo is de informatie over de verschillende subsidies geoptimaliseerd, zoals het bekende STAP-budget. Hiervoor zijn de interne processen geoptimaliseerd waardoor de subsidies voor toekomstige studenten en bedrijven duidelijk in kaart zijn gebracht op de website. Daarnaast is er content gecreëerd voor ervaringsverhalen, social posts, nieuwe opleidingen en drukwerk.

‘Femke van YFK Research & Marketing was vlot en breed inzetbaar op onze afdeling. Dankzij haar ervaring bij vorige opdrachtgevers kon ze snel schakelen en haar werkzaamheden eigen maken. Ze is gewend zelfstandig aan opdrachten te werken en wist ook in diverse projecten de samenwerking te zoeken.’

Ingrid Lenes
Adviseur marketing & communicatie

Betrokken YFK'er

Ook op zoek naar ondersteuning op het gebied van marketing en/of communicatie?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens