Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Koninklijke Boom Uitgevers Amsterdam

Van een productgedreven naar klantgedreven organisatie met YFK

In de afgelopen jaren heeft YFK intensief samengewerkt met Koninklijke Boom Uitgevers, een vooraanstaande uitgeverij in Nederland. Van Meppel tot aan de Amsterdamse grachten: al sinds 2022 reisden YFK’ers Miranda, Ellen, Ina, Eline en Marie-Thérèse regelmatig over de noordelijke grenzen voor de samenwerking. Een samenwerking die we minstens zéér veelzijdig kunnen noemen.   

Boom Hoger Onderwijs YFK Research & Marketing

Koninklijke Boom Uitgevers

Koninklijke Boom Uitgevers is een vooraanstaande speler binnen de Nederlandse uitgeverijsector, met een team van 300 professionals. Boom verzorgt Nederlandse en Engelstalige publicaties in diverse domeinen, waaronder cultuur, onderwijs, wetenschap en professionele vakgebieden. Zo heeft YFK samengewerkt met Boom hoger onderwijs, dat een top 2-positie in leermiddelen voor het hoger onderwijs aanbiedt, en met Boom Beroepsonderwijs, wat al meer dan 30 jaar lesmateriaal voor het praktijkonderwijs, vmbo en mbo maakt.

Het vraagstuk

Versterken van klantgerichtheid en optimaliseren van digitale waardepropositie

Boom hoger onderwijs bevindt zich in een belangrijke overgangsfase, waarbij de focus verschuift van productgerichte benaderingen naar klantgedreven initiatieven. Deze verschuiving brengt verschillende uitdagingen met zich mee, met als voornaamste doelstelling het versterken van klantgerichtheid en het optimaliseren van haar digitale waardeproposities. Boom beroepsonderwijs had behoefte aan continuïteit van haar doorlopende marketingactiviteiten gedurende het jaar en ter voorbereiding van het aankomende schooljaar. 

De rol van YFK

YFK heeft in deze context een cruciale rol gespeeld door Boom hoger onderwijs te begeleiden bij de ontwikkeling en verfijning van strategische waardeproposities. Daarnaast werden domeinspecifieke actieplannen opgesteld en praktische marketingcommunicatieplannen gecreëerd om de lancering van twee innovatieve digitale leerplatformen te realiseren. Boom bood YFK het vertrouwen om niet alleen deze plannen op te stellen, maar ook actief betrokken te raken bij de implementatie ervan. Dit uitte zich in het operationeel versterken aan de marketing- en salesafdeling, evenals de communicatieafdeling van Boom Beroepsonderwijs. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Marktintroducties van nieuwe digitale producten zoals Boom Academie, Bouwstenen en Boom Box;  
  • Het introduceren en organiseren van twee edities van het digitale meerdaagse evenement ‘Boom Blended Week’; 
  • Het opzetten en onderhouden van relatiebeheer in de overgangsfase naar een nieuw Customer Relationship Management (CRM) systeem; 
  • Het organiseren van introductiecampagnes van twee vernieuwde lesmethodes; 
  • Het organiseren van docentdagen voor het beroepsonderwijs.  

Resultaat

Klantgerichte benadering van sales- en marketingactiviteiten

Al deze inspanningen hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in Boom haar transformatie naar een meer klantgerichte benadering van sales- en marketingactiviteiten, een versterkte herkenbaarheid van digitale waardeproposities en continuïteit van de communicatiestroom voor Boom Beroepsonderwijs.

"Boom hoger onderwijs startte 2023 maar liefst met twee YFK-ers binnen het commerciële team. Wat een verrijking en verfrissing. Met YFK lukt het ons om onze commerciële werkwijze te kantelen van product gedreven naar klant gedreven. We zijn er nog niet, de doordachte basis voor de toekomst is gelegd zodat we niet verzanden in onze ‘oude’ werkwijzen. Plezierig is dat Ina en Eline voelen als vaste teamgenoten met ambitie.”

Gerdi Smit
Directeur-uitgever Boom hoger onderwijs

Betrokken YFK'ers

Heb jij ook een marketing- of communicatie-uitdaging? YFK staat klaar om jouw organisatie te versterken.

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens