Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Noorderpoort

Een leven lang ontwikkelen

Als we denken aan het onderwijs, dan denken we al snel aan klaslokalen vol met leerlingen, vrienden voor het leven en misschien wel aan die ene gekke leraar. Dat er ook op het gebied van marketing een hoop gebeurt, daar denk je niet zo snel aan. ROC Noorderpoort uit Groningen bewijst het tegendeel. Ze schakelden YFK in voor een strategisch marketingvraagstuk. Voor ons is het inmiddels wel duidelijk: “Mbo-scholen doen ontzettend waardevol werk.” 

Noorderpoort YFK Research & Marketing

ROC Noorderpoort

Noorderpoort is een regionaal opleidingscentrum met diverse locaties in de provincies Groningen en Drenthe en is in 1996 ontstaan uit de fusie van veertien scholen voor middelbaar onderwijs en volwassenonderwijs. Ze bieden vakopleidingen aan in verschillende domeinen zoals zorg, gastvrijheid, techniek en veiligheid.

Het vraagstuk

Een onderzoek naar ontwikkelingen van nu en de toekomst

Het Noorderpoort wil voorbereid zijn op de ontwikkelingen van nu en de toekomst. Daarom hebben ze YFK Research & Marketing gevraagd om een strategisch marketing-adviesrapport te ontwikkelen. Een meerjarenplan waarin we alle ontwikkelingen in kaart hebben gebracht. Met ons advies weet Noorderpoort hoe zij zich het beste kan profileren rondom deze ontwikkelingen.

De rol van YFK Research & Marketing

Bij YFK werken we vaak aan interne vraagstukken, waardoor er veel ervaring is met stakeholdermanagement. Een ideale match dus voor deze opdracht. Senior Krista en Young Professional Heidi zijn samen aan de slag gegaan.

De aanpak bestond uit twee fases. In de eerste fase hebben we de doelgroepen van Noorderpoort onderzocht. Aan de hand van desk- en fieldresearch is in kaart gebracht wie de doelgroepen zijn, wat de beweegredenen zijn om te gaan studeren en waar deze verschillende doelgroepen te bereiken zijn. In de tweede fase zijn de resultaten van dit onderzoek gebruikt om een strategisch marketingplan te ontwikkelen. Tijdens het gehele proces is er nauw samengewerkt met alle interne stakeholders, aangezien hun input een belangrijke voorwaarde was voor de ontwikkeling van beide plannen.

Resultaat

Een uitgebreid strategisch marketingplan

Het resultaat van alle onderzoeken, interviews en brainstormsessies is een concreet strategisch marketingplan voor twee jaren. Een beknopt overzicht van wat er gerealiseerd is:

  • Inzicht in de studenteninstroom in Noord-Nederland;
  • kenmerken, gebruiken en behoeftes van doelgroep in kaart gebracht;
  • een praktisch plan voor het opzetten van nieuwe projecten en het verbeteren van de huidige marketingactiviteiten.

Krista kijkt terug op een prettige en leerzame samenwerking: “Het was een ontzettend interessant proces met een divers publiek met allemaal hun eigen meningen, ideeën en culturen. En natuurlijk was het leuk om in de laatste werksessie te zien dat de punten die we hebben aangedragen, ook écht opgepakt zijn!” Zowel Noorderpoort als YFK Research & Marketing kijken tevreden terug op het proces rondom de ontwikkeling van de marketingplannen!

Krista Moeijes-Bosgra
Senior marketing consultant

Betrokken YFK´er

Wil je ook meer weten over jouw doelgroep(en) en aan de slag met een toekomstbestendig marketingplan?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens