Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

De Moanne

Onderzoek naar huidige lezers en marktpotentieel voor een duurzame invulling van de Moanne

De Moanne is een veelzijdig opinieblad wat zich richt op de Friese kunst en cultuur. Om de positie binnen de Friese gemeenschap te verzekeren, ontstond er een duidelijke behoefte aan diepgaande kennis over de bestaande lezerskring en mogelijke nieuwe doelgroepen. De Moanne schakelde YFK haar expertise in om dit inzicht te verkrijgen en op basis hiervan advies uit te brengen voor de duurzame invulling van De Moanne in de toekomst.

De Moanne YFK Research Marketing

De Moanne

De Moanne biedt een breed en creatief podium voor actuele en beschouwende bijdragen over cultuur en de kunsten. Het opinieblad laat zien wat er in en om Friesland speelt in taal, beeld en nieuwe media. Tegelijkertijd is De Moanne een eigentijds platform voor en over cultuur in Friesland. De redactie streeft ernaar een bijdrage te leveren aan het in leven houden van cultuur en taal in Friesland, zonder ondergeschikt te zijn aan een bepaalde maatschappelijke ideologie. Een ander doel is onafhankelijk het brede culturele leven in Friesland registeren, bevragen, analyseren en van commentaar voorzien.

Het vraagstuk

Lezersonderzoek, marktpotentieel onderzoek en advies over de duurzame invulling van ‘De Moanne’ in de toekomst

Om het bestaansrecht in de Friese gemeenschap te kunnen waarborgen is inzicht nodig in zowel de huidige lezersgroep als de potentiële markt. YFK Research & Marketing is aan de slag gegaan met een lezersonderzoek en marktpotentieel onderzoek. Dit heeft geresulteerd in een advies over de duurzame invulling in de toekomst.

De rol van YFK

Om goed inzicht te krijgen in de potentie van De Moanne als Fries cultureel platform, is er uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Hierbij hebben we zowel de huidige abonnees en potentiële abonnees, als mogelijke samenwerkingspartners geanalyseerd. YFK’ers Miriam, Ina en Marije zijn met deze opdracht aan de slag gegaan. Door de mix van Young Professional, Medior en Senior is er een mooie balans gevonden tussen expertise en frisse perspectieven. Het lezersonderzoek is opgebouwd in twee fases: in de eerste fase hebben we een enquête gehouden onder huidige abonnees, gevolgd door focusgroepen met de lezersgroep, redactie en mogelijke samenwerkingspartners. Door deze combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek hebben we een goed beeld gekregen voor zowel de korte als de lange termijn. In de tweede fase hebben we met behulp van een marktpotentieel onderzoek de potentiële lezersgroep en samenwerkingspartners in kaart gebracht.

Resultaat

Handvatten voor strategische keuzes in de toekomst

Aan de hand van een visierapport hebben we beschreven op welke manier de bevindingen het best omgezet kunnen worden naar een duurzame invulling van de toekomst van De Moanne.

“De Moanne wordt met veel liefde gemaakt. We zijn trots op de inhoud en vorm van het blad, en we vinden dat het een groter bereik verdient. Samen met de enthousiaste medewerkers van YFK zoeken we uit hoe en waar we een grotere lezersgroep voor De Moanne kunnen vinden. Het werken met Marije en andere collega’s van YFK is prettig en deskundig, precies wat we nodig hebben.”

Amerins Geyeke
Hoofdredacteur De Moanne

Betrokken YFK'ers

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens