Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Nationale Nederlanden

Ontwikkeling van contentstrategie

Hoe kun je meer inhoudelijke bekendheid geven aan pensioenthema’s die bijdragen aan het veiligstellen van een financiële toekomst door middel van content marketing? Dit is het vraagstuk waar YFK Research & Marketing zich in heeft vastgebeten voor de Nationale Nederlanden. Lees in deze case hoe we de organisatie hebben geholpen aan de ontwikkeling van de contentstrategie.

Nationale Nederlanden YFK Research & Marketing

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is een financiële dienstverlener met ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Ze bieden producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten. Nationale Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 19 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Het vraagstuk

Meer inhoudelijke bekendheid pensioenthema’s

Als toonaangevende pensioenverzekeraar wil Nationale Nederlanden het voortouw nemen op het gebied van Human Capital Management en Well-being. De uitdaging voor de organisatie was om meer inhoudelijke bekendheid te geven aan pensioenthema’s die bijdragen aan het veiligstellen van een financiële toekomst. Dit hebben we gedaan door middel van strategische contentmarketing.

De rol van YFK

Aan YFK Research & Marketing was de taak om de begeleiding en implementatie van het traject rondom contentmarketing op te pakken. Dit houdt in dat er een contentstrategie ontwikkeld is. Binnen deze strategie is een concrete en praktische doorvertaling gemaakt naar thematiek, formats, benodigd redactieteam en bruikbare kalender. Dit is in nauwe samenwerking tussen onze senior marketeer, young professional en het marketingteam Pensioen van Nationale Nederlanden opgeleverd.

Resultaat

Een concrete en praktische contentstrategie

Onze inzet heeft de Nationale Nederlanden een concreet en praktische strategie opgeleverd. Hieronder een overzicht van de gerealiseerde zaken:

  • Ontwikkeling en uitwerking contentstrategie voor Pensioen;
  • workshop thematiek en contentformats;
  • ontwerp en implementatie van contentmarketingplan Pensioen;
  • ontwerp van contentkalender Pensioen;
  • contentcreatie.

“Ik kan een duo van YFK van harte aanbevelen! De combinatie van Carine en Jannemarij zorgde voor een strategische en praktische operationele waarde, waar direct op geëxecuteerd kon worden.”

Marc Hummelink
Manager Marketing Distributie & Communicatie Pensioen

Betrokken YFK'ers

Ook ondersteuning nodig bij de ontwikkeling van een heldere, praktische contentstrategie?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens