Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Poly Temp Scientific

Strategische en uitvoerende marketing & communicatie ondersteuning

Poly Temp Scientific is een vooraanstaande leverancier van algemene laboratoriumapparatuur en onderhoudsdiensten in Nederland. Om ervoor te zorgen dat de organisatie klaar is voor de toekomst, is de expertise van YFK Research & Marketing ingeschakeld. In deze case lees je hoe onze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van een strategisch plan en de implementatie daarvan.

Poly Temp Scientific YFK Research & Marketing

Poly Temp Scientific

Poly Temp Scientific is de leverancier van algemene laboratoriumapparatuur inclusief onderhoud in heel Nederland. Het hoofdkantoor, met service- en distributiecentrum, is gevestigd in Bolsward. Het leveringsprogramma in Nederland bestaat onder andere uit ultra lage temperatuur vriezers, CO2 incubatoren en flowkasten. Medische en wetenschappelijke universiteiten, ziekenhuizen, bloedbanken en diverse laboratoria behoren tot de klantgroepen. Poly Temp verzorgt de levering, installatie en onderhoud van alle apparaten in eigen beheer.

Het vraagstuk

Hoe kunnen we onszelf toekomstbestendig maken in de markt?

Poly Temp benaderde YFK Research & Marketing met de prangende vraag: Hoe kunnen we onszelf toekomstbestendig maken in de markt? Om antwoord te kunnen geven op dit vraagstuk, zijn we gestart met het uitvoeren van een marktonderzoek. Dit omvatte een gedegen data-analyse en toetsing in de markt. De bevindingen en conclusies van dit plan zijn vervolgens omgezet in een doordacht strategisch groeiplan.

De rol van YFK

De Smart-Mix van YFK Research & Marketing sluit goed aan bij dit vraagstuk. Bij deze samenwerking bundelen onze Senior en Young Professional hun krachten. Het grote voordeel daarvan is dat strategische plannen niet alleen ontwikkeld worden, maar ook direct worden uitgevoerd. Bij Poly Temp leidde deze samenwerking daardoor niet alleen tot een gedegen strategisch groeiplan, maar hebben we dit plan ook direct kunnen implementeren.

Resultaat

Strategische en uitvoerende marketing en communicatie

Onze rol bij Poly Temp reikte verder dan alleen advies. Samen met de marketingafdeling werkten we samen om de organisatie toekomstbestendiger te maken. Zo heeft een op maat gemaakt coachingstraject ervoor gezorgd dat de interne marketeers zich verder konden ontwikkelingen. Dit heeft geleid tot een versterking van het team. Verdere voorbeelden van concrete resultaten zijn:

  • Strategisch marketingplan voor een duurzame toekomst;
  • uitvoeren van opgesteld groeiplan;
  • waarborgen van resultaten van het onderzoek, door uitvoerende werkzaamheden;
  • de ontwikkeling van verschillende communicatiemiddelen;
  • op maat gemaakt coachingstraject voor de interne afdeling.

“YFK Research & Marketing heeft ons geholpen met het opzetten en uitvoeren van een gedegen marktanalyse. Door de samenwerking tussen Poly Temp en het duo van YFK hebben we optimaal gebruik kunnen maken van elkaars kennis, ervaring en capaciteit. Dit heeft geleid tot een mooi en zeer bruikbaar resultaat. De tijdelijke extra marketingcapaciteit zorgde tevens voor de nodige versnelling op dit project. Een samenwerking die erg goed is bevallen.”

Mitchel Laros
Marketing en communicatie

Betrokken YFK´ers

Behoefte aan strategische ondersteuning op jouw marketingcommunicatie afdeling?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens