Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Mediahuis Noord

Het beter beleggen van data in de organisatie

We weten het allemaal: data is belangrijk. Het zorgt voor bruikbare inzichten die de marketing activiteiten naar een hoger niveau kunnen tillen. En dat wilde Mediahuis Noord (voorheen NDC Mediagroep) ook. Daarom schakelde de mediagroep YFK Research & Marketing in om slim én vernieuwend marketing toe te passen en dit organisatie breed te laten landen.

Mediahuis Noord Marketing Intelligence YFK Research & Marketing

Mediahuis Noord

Mediahuis Noord, voorheen NDC Mediagroep, is de uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad. Daarnaast geven ze meer dan 30 nieuws- en weekbladen uit en zijn ze verantwoordelijk voor verschillende digitale kanalen, zoals Mensenlinq.

Het vraagstuk

Implementeren van Marketing Intelligence

Bij de marketing afdeling lag de wens om marketing intelligence beter te beleggen op de afdeling en de rest van de organisatie. Vanuit YFK is een young professional gestart die samen met een senior op de achtergrond verschillende projecten heeft gestart rondom implementeren van marketing intelligence.

Rol van YFK

YFK heeft meerdere projecten opgestart om er voor te zorgen dat marketing intelligence organisatie breed geadopteerd werd. Hiervoor was het van groot belang dat we niet alleen vakinhoudelijk maar ook soft skills inzette om medewerkers mee te nemen in de verandering en hen te verbinden.

Resultaat

Marketingplannen naar een hoger niveau getild

YFK heeft de projecten en plannen van de marketing afdeling naar een hoger niveau weten te tillen. Dit hebben we gedaan door:

  • Dashboarding met power BI. Het inzichtelijk maken van cijfers en het bijhouden van data. Het project is opgestart door YFK en daarna organisatiebreed opgepakt.
  • In kaart brengen van de Customer Lifetime Value. Hierdoor is inzichtelijk geworden welke promotiekanalen het meest effectief zijn.
  • Meten van de resultaten van campagnes. Dit heeft ervoor gezorgd dat inzichtelijk is geworden hoeveel leads ontstaan door middel van campagnes en hoeveel (proef)abonnementen ook daadwerkelijk worden afgenomen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen op het gebied van data en marketing?

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You’ve got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens