Bel ons 058 203 73 83

  • Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Thereca

De ontwikkeling van een strategisch marketingplan

Thereca zag elk jaar het aantal klanten en de omzet groeien. De activiteiten die werden ingezet, waren voornamelijk gericht op het ondersteunen van sales zoals sponsoring en relatie events. Om de ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren te realiseren, is geconstateerd dat de inzet van marketingactiviteiten cruciaal zijn. Thereca heeft YFK gevraagd om de brug te slaan tussen sales en marketing en een strategisch kader te schetsen waar zowel sales, marketing en het merk Thereca elkaar versterken. Met als uiteindelijk doel de merkbekendheid te vergroten en de salesdoelstellingen te realiseren.

Case-Thereca

Over de opdrachtgever

Thereca is de projectinrichter en fabrikant voor inspirerende leef- en/of werkomgevingen, gevestigd aan de A28 bij Zwolle. Thereca creëert die omgeving door middel van vakkundig advies, een eigen ontwerpstudio en productie in eigen beheer. Al meer dan 150 jaar verzorgt Thereca de projectinrichting voor verschillende branches zoals zorg, kantoor en horeca.

Het vraagstuk

Thereca heeft YFK gevraagd te ondersteunen bij de ontwikkeling van een strategisch plan, waar sales en marketing aligned zijn en wat een stevige basis vormt voor alle marketing- en salesactiviteiten.

De rol van YFK

Aan YFK de taak om een strategisch marketingplan te ontwikkelen dat aansloot bij de ambities en de bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast was er behoefte aan een sparringpartner, zowel bij de ontwikkeling van de strategische koers als bij de on going business. Van belang was hier om de aansluiting te vinden met de salesplannen.

Resultaat

Binnen de strategie is een tactische doorvertaling gemaakt naar de customer journey, persona’s en waardepropositie. Aanvullend hierop is gekeken naar de (her)positionering van het merk en is een contentstrategie ontwikkeld. Dit is in nauwe samenwerking met de marketeer van Thereca opgeleverd.

Een greep uit de resultaten:

  • Strategisch marketingplan
  • Merkpositionering en aanscherping merkidentiteit
  • Workshop Klantreizen
  • Activatieplan
  • Contentmarketingplan
  • Workshops thema’s en formats
  • Advies nieuw marketingteam

‘’De samenwerking met YFK ervaren wij als erg prettig. Samen met Carine hebben wij onze marketingstrategie naar een professioneler niveau gekregen. De goede klik die ik met Carine had maakt het extra leuk. Dankzij de open en goede gesprekken heb ik ontzettend veel kunnen leren!”

Michelle Goudbeek
Brandmarketeer Thereca

Betrokken YFK'er

Behoefte aan een strategisch marketingplan? We helpen je graag verder!

Bekijk ook

Kantoor Friesland YFK Research & Marketing

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie! Full-service marketing consultancybureau YFK staat voor je klaar.

YFK telefoon

Bel ons

058 203 73 83

YFK e-mail

Stuur ons een mail

info@yfk.nl

Of vul het contactformulier in

© 2024 YFK Research & Marketing

You've got mail!

Alleen nog even inschrijven. Meld je aan voor de YFK nieuwsbrief & ontvang de laatste ontwikkelingen in je mailbox!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens